NASIL HIZLI OKUNUR?
Nasıl Hızlı Okunur? İlk yazılı metinlerden ve kutsal kitaplardan itibaren okumanın ne kadar önemli olduğu belirtilmektedir. İnsanlar, geçmişte bildiklerini ve gördüklerini aktarmak için mağaralara, taşlara, tabletlere hatta ağaç kovuklarına kadar yazmaya çalışmışlardır. Bugün ise geldiğimiz nokta hayret vericidir. Yüzyıllardır süren bilgi akışı, dünyanın dönmesiyle de devam edecek bir eylemdir. Çünkü her geçen gün, bir şey bilgi olarak hayatımıza katılmaktadır. Yani öğrenmeden duracağımız bir zaman dilimi asla gelmeyecektir.
Artık bilgi her yerde ve bilgiye ulaşmak an meselesi olmuştur. Kitaplar deseniz, kütüphanelerden çıktı, cebimize girdi. Her soruya, cevap vermeye çalışan bir arama motoruna sahibiz. Peki biz bu kadar bilginin, ne kadarını öğrenmek için çaba sarf ediyoruz? Geçmişteki imkanlarla elde edilen başarıları, bugün ders diye okullarda okutuyoruz.
“Bilgi güçtür.” Düşüncesinden yola çıkarsak, bilgili olabilmek, kendimizi doğru ifade etmek ve öz güvenli olmak için bilmek zorundayız. Aslında önemli olan her bireyin önce kendini yetiştirmesidir. Çevresine, işine, eşine, çocuğuna katkıda bulunabilmesi için kendini doğru bilgilerle doldurması lazımdır. Bunu başarmak da okumaktan geçer. Ama okunacak çok şey var ve zaman kısıtlı olduğundan daha kısa zamanda, daha çok şey okumak gerekir ki bu çağa yetişelim, kendimizi yetiştirelim. Hızlı okuma yapabilmek de ancak doğru okuma tekniklerini öğrenmekle mümkündür.
NASIL HIZLI OKUNUR?
Hızlı okuma eğitimi almak, bir bireyin kendine katacağı en önemli yatırımlardandır. Çünkü bizler okuma yazmayı öğrendiğimiz andan itibaren okuduğumuz hızı, zamanla pek ilerletemiyoruz ve düşük hızlarda okuyoruz. Böylelikle de okuma yaparken beynimizde boşluklar oluşuyor ve beynimiz okuduğu şeyden uzaklaşıp başka düşüncelere dalıyor. Bunu önlemek için de daha kötü bir alışkanlığımız olan iç seslendirme yapmaya başladık ve işler daha da karmaşıklaştı. Çünkü okurken hayallere dalmak ve iç seslendirme yapmak, bizi okurken yavaşlatan unsurlardır. Peki bunları yenmemiz mümkün müdür? Tabi ki mümkündür. Doğru teknik ve yöntemleri sabırla uygular ve her gün pratiklerimizi yaparsak, hızlı okuma yapmayı öğrenebiliriz.
Hızlı okuma eğitimiyle de zamanı daha doğru yönetmiş, gözümüzün bakış açısını ve anlama hızımı da artırmış, kısa zamanda birçok şeyi okumuş ve öğrenmiş oluruz. Zaman, en değerli madendir bu yüzden, onu verimli ve kaliteli kullanmamız gerekir ki boşa harcamamış olalım.
Beynimiz, esnek bir yapıya sahip olduğundan dolayı kendini sürekli yenilemeye aç bir organımızdır. Böylelikle hızlı okuma teknikleriyle eski alışkanlıklarımızı yıkıp yerine yenisini kazanabiliriz. Hızlı Okuma eğitimi de bize bu imkânı sunuyor ve yapay zekâsı bulunan bir sistem üzerinden bu alışkanlığı kazandırıyor. Eğitimleri düzenli olarak uyguladığımızda faydasını görmemek mümkün değil.
Nasıl Hızlı Okunur? Diyorsanız sizler de 21 gün Hızlı Okuma eğitiminde çalışmalarınızı yaptığınızda karşınıza çıkacak olan sonuca şaşırmayın. Her şey eğitimle mümkündür. Yeter ki sabredin. Okunacak çok şey var ve zaman kısıtlı ama yanınızda Hızlı Okuma eğitimi var.